Mahmut Esat Ortaokulu

Vizyon: Konya!da tercih edilen ve örnek gösterilen en kaliteli okul olmak.

Misyon: Öğrencileri; milli manevi değerlere bağlı, bilgi çağının gereklerini kavramış, sorumluluklarının bilincine varmış, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan; erdemli nesiller yetiştiren kurum olmak.Avrupa Okulları ile iş birliği yaparak uluslararası projelerde girişimci öğrenci ve personel gelişimine katkıda bulunmak.Personel ve öğrencinin gelişiminde evrensel etik değerlerinvarlığını Avrupa okulları ile birlikte paydaş bir biçimde ortaya koymak.

Başarılar: 2017-2018 öğretim yılında 49 adet öğrenciyi fen liselerine yerleştirmiş bulunmaktayız. 2018-2019 öğretim yılında 23 adet öğrenciyi fen liselerine yerleştirmiş bulunmaktayız. Mahmut Esat Ortaokulu 2020-2021 LGS Yerleştirme Sonuçları (Merkezi Yerleştirme Puanına Göre) 1 Öğrencimiz İstanbul Erkek Lisesine 45 Öğrencimiz Fen Liselerine 2 Öğrencimiz Sosyal Bilimler Liselerine 6 Öğrencimiz Özel Program ve Proje Uygulayan Okullara (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Toplam 54 öğrencimiz sınavla alan okullara yerleştirildi. 2 Öğrencimiz Fen Lisesi Kazanabilecek Puana sahip olup özel okula kaydoldular.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 08:30-15:25
Isınma: Doğalgaz.
Yabancı Dil: İngilizce
Okulun Sınav Başarı Durumu: Mahmut Esat Ortaokulu 2020-2021 LGS Yerleştirme Sonuçları (Merkezi Yerleştirme Puanına Göre) 1 Öğrencimiz İstanbul Erkek Lisesine 45 Öğrencimiz Fen Liselerine 2 Öğrencimiz Sosyal Bilimler Liselerine 6 Öğrencimiz Özel Program ve Proje Uygulayan Okullara (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Toplam 54 öğrencimiz sınavla alan okullara yerleştirildi. 2 Öğrencimiz Fen Lisesi Kazanabilecek Puana sahip olup özel okula kaydoldular.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda: Küçükler kategorisinde; voleybol(kız - erk) Hentbol (kız) , futbol, futsal, basketbol(kız - erk)takımları, Yıldızlar kategorisinde; voleybol(kız - erk), futbol, basketbol(kız - erk)ve futsal takımları bulunmaktadır. Ayrıca judo, karate, taekwondo, muaythai ve güreş branşlarında bireysel sporcularımız vardır.
Bilimsel Etkinlikler: Teknofest ve TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları: eTwinning projeler 2019 yılından itibaren yapılmaktadır. 8 Ulusal Kalite Etiketi ve 4 Avrupa Kalite Etiketi kazanılmıştır.Ayrıca Erasmus projesi konsorsiyum üyesi olarak Avrupa hareketliliği yapmaya hak kazanılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus K121

WEB - https://mahmutesat.meb.k12.tr

Adres - Alaylar Bir Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi No 21 SEYDİŞEHİR

Toplantı Salonu :1
Öğretim Şekli :Tekli öğretim

Yerleşim Yeri - İlçe merkezinde.

Adres - Alaylar Bir Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi No 21 SEYDİŞEHİR

Ulaşım İlçe merkezinden yürüyerek 5 dakika.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 90 km. İlçe merkezine 100 metre mesafededir.